Вести

ВИДОВДАН 2024: Витешки мегдан у Лазаревом граду овог викенда у Крушевцу

Крушевац је у знаку Видовданских свечаности – у току су бројни садржаји који претходе великом црквеном и националном празнику, који је Дан града Крушевца – Видовдану. Синоћ је у порти цркве Лазарице почео тродневни фестивал "Витешки мегдан" у Лазаревом граду, са циљем да се сачува сећање на средњовековну епоху и живот на двору кнеза Лазара.

Градоначелник Крушевца Иван Манојловић свечано је отворио "Витешки мегдан" у Лазаревом граду. Претходило је отварање средњовековног града, царски фестивал – Лазареви путеви вина, витешко надметање и игре са ватром.

На средњовековном базару изложени су употребни и украсни предмети етно удружења и радионица, школа јахања, а концерт је одржао естрадни уметник Саша Ковачевић.

"Циљ ове манифестације је неговање културе сећање на средњовековну епоху и живот на двору кнеза Лазара", истакла је Сузана Милосављевић, директорка Туристичке организације града Крушевца, организатор "Витешког мегдана", који наредна два дана има богат фестивалски програм, између осталог и средњовековно венчање у цркви Лазарици у недељу у подне.

Видео прилог можете погледати овде: https://www.youtube.com/watch?v=9XHIWuZpHY4

Извор: Радио телевизија Крушевац