Вести

Уручене стипендије Града средњошколцима и студентима

У Мозаик сали Градске управе, данас су додељене стипендије града Крушевца за школску 2022/2023.годину – ученицима средњих школа и студентима, као и средњошколцима и студентима са инвалидитетом, који су испунили услове прописане Правилником о стипендирању и награђивању ученика и студената града Крушевца, а на основу Решења Градског већа.

Ове године, право на стипендију стекло је 30 средњошколаца и 11 студената. Повећан је износ – за ученике средњих школа 7.700 динара (прошле године је било 5000), а за студенте на 12.800 (прошле године 8.000).

Такође, Правилником је проширен број стипендиста – лицима са инвалидитетом и студентима свих нивоа образовања – основне, мастер и докторске студије.

Ученицима средњих школа и студентима обратила се градоначелник Јасмина Палуровић:

"Овом приликом вам честитам на добијеним стипендијама и желим да нагласим да се највећи потенцијал сваке земље огледа у образовању младих. Сваки ваш успех је наше велико богатство и инвестиција у лепшу будућност. Честитам и вашим родитељима, наставницима, професорима који су вас подржавали на путу успеха."

Стипендије ученицима су уручили председник Скупштине Предраг Вукићевић, заменик градоначелника Александар Јовановић и начелник Градске управе Весна Анђелић, а студентима – градоначелница Јасмина Палуровић.

У име награђених захвалила се Балевић Кристина, студенткиња прве године мастер струковних студија информационе технологије Академије струковних студија Шумадија у Крушевцу.

"Град Крушевац нам пружа много више од новчане стипендије, град је поносан на нас и наше успехе. Изузетно је лепо када неко препозна твој труд, рад и сматра да си баш ти заслужио награду. Ово је и подсећање да се вредни људи увек цене и мотивишу да даље напредују, али и обавеза да радимо боље и више."

Наставите да идете путем успеха и знања, знањем освајајмо свет, јер најбоља инвестиција је инвестиција у знање.

Извор: Град Крушевац