Вести

Тема КФКШ – Вредности у савременој култури

Данас је одржана седница Савета крушевачке Филозофско – књижевне школе на којој је анализиран рад 33. Школе, разговарано о припремама за издавање зборника научних радова, а као најважније – утврђена је тема овогодишњег научног скупа. Саветом је председавао проф.др Слободан Кањевац, а у раду седнице учествовали су градоначелник Иван Манојловић и заменик градоначелника Снежана Радојковић.

Председник Савета КФКШ проф. др Слободан Кањевац подсетио је да се заседање Школе одржава традиционално у оквиру Видовдана, а ове године одржаће се по 34.пут. Окупља интелектуалце различитих профила, филозофе, књижевнике, историчаре, политикологе, социологе…

Овогодишња тема је "Вредности у савременој култури", као оријентир у животу не само појединца, већ и друштва. Да се сагледа оно што је важно и просперитетно за сваку културу и цивилизацију и пронађе универзална нит кроз сва друштва и времена.

"Најопасније је", наставио је проф.Кањевац, "заменити вредности, а кључно је не руководити се тренутним интересима, већ дугорочно сагледати целину и критеријуме."

Директор Културног центра Виолета Капларевић додала је да ће, као и сваке и ове године бити одштампан зборник научних радова са претходног заседања, који ће бити дистрибуиран уочи 34. Школе.

У претходном периоду, радило се и на омасовљењу чланства Школе и значајнијем ангажовању младих људи.

Извор: Град Крушевац