Вести

Свечана седница Скупштине града

На свечаној седници Скупштине града Крушевца, традиционално су додељени Видовданска награда и признања најзаслужнијим организацијама и појединцима.

Одлуку је прочитала председник Скупштине др Драгана Баришић.

Видовданску награду добио је Синиша Мали, први потпредседник Владе Републике Србије и министар финансија, за изузетан допринос економском, привредном и друштвеном развоју Републике Србије и Града Крушевца.

Награду је примила државни секретар Славица Савичић, која се и захвалила у име награђених.

Плакете Града Крушевца добили су:

Милоје Михајловић, председник Скупштине општине Крушевац у периоду од 1998-2000. године и народном посланику у четири мандата, за изузетан допринос развоју и афирмацији Града Крушевца.
Миодраг Ражнатовић, адвокат и спортски менаџер, за изузетан успех и остварене резултате у афирмацији кошарке и допринос популаризацији спорта, коме ће награда бити накнадно уручена.
Протојереј ставрофор Драги Вешковац, за изузетан допринос очувању и неговању културе и духовности учешћем у реализацији бројних културних манифестација и допринос изградњи и обнови храмова на подручју града Крушевца.
Припадници херојске 125. моторизоване бригаде, поводом обележавања 25. година од учешћа у одбрани земље од НАТО агресије на СР Југославију, у сврху очувања културе сећања на све живе, погинуле и нестале припаднике ове херојске ратне јединице.
Земљорадничка задруга "Калемар" из Коњуха, за 120 година успешног пословања и допринос развоју пољопривреде и села.

Похвале Града Крушевца добили су:

Др сци. мед. Игор Живковић, кардиохирург, за остварене изузетне резултате на домаћем, тако и на међународном нивоу у области кардиоваскуларне хирургије.
Ненад Соколовић, директор Историјског архива, за дугогодишњи рад и изузетне резултате у области културе и очувању историјског наслеђа града Крушевца.
Дејан Алексић, дугогодишњи добровољни даваоц крви, за исказану хуманост на делу давањем крви сто двадесет пет пута до сада.
Ивана Ранковић, председница Друштва школских библиотекара Србије, за изузетан допринос у области библиотекарства и неговању културе читања међу децом и омладином.
мр Виолета Ђаковић, професорка економске групе предмета Економско-трговинске школе у Крушевцу, за остварене изузетне резултате у области образовања.
Владимир Лозанац, професор математике и рачунарства, за остварене изузетне резултате у области образовања и васпитања.
Тадија Јелесијевић, ученик IV разреда Гимназије у Крушевцу, за остварене резултате на републичким и међународним такмичењима из математике, физике и астрономије.
Јана Пантелић, ученица IV разреда Економско-трговинске школе, за остварене резултате на републичким такмичењима из рачуноводства и пословне економије.
Душан Живковић, ученик III разреда Хемијско-технолошке школе, за остварене резултате на републичком такмичењу из области производње и прераде хране.
Вељко Витковац, ученик VII разреда ОШ "Јован Поповић" у Крушевцу, за остварене резултате на републичким такмичењима из информатике, математике и физике.
ОШ "Драгомир Марковић" у Крушевцу за изузетне резултате остварене у области образовања и остварене успехе на републичким и међународним такмичењима. Награду је примио директор Бојан Миновић.
Компанија "MENEX" д.о.о, за дугогодишње успешно пословање и допринос привреди града Крушевца. Награду је примио директор Милан Павловић.
Компанија "TECASI" д.о.о, за дугогодишње успешно пословање и допринос привреди града Крушевца. Награду је примио Стефан Томић.
Компанија "ORTEX URO GROUP", за дугогодишње успешно пословање и допринос привреди града Крушевца. Награду је примио Жарко Урошевић.

У име награђених обратила се државни секретар Министарства финансија, Славица Савичић.

Градоначелников говор можете преузети на следећем линк-у: https://krusevac.ls.gov.rs/wp-content/uploads/2024/06/PDF.pdf

Извор: Град Крушевац