Вести

Сарадња локалне самоуправе и републичких извршних органа и јавних предузећа на високом нивоу

"Сарадња локалне самоуправе у Крушевцу и републичких извршних органа и јавних предузећа је на високом нивоу, а огледа се у сталној подршци развоја града и изградњи инфраструктуре, како на селу тако и у граду", изјавио је народни посланик из Крушевца, Зоран Томић.

Половином године завршиће се прва деоница Моравског коридора, наставак реализације државног пројекта иде по утврдјеној динамици, такодје предвиђена је изградња зграде суда у којој ће бити смештени сви судови, а вредност радова је 520 милиона динара.

Индустријско-технолошки парк једна је од инвестиција Бизнис инкубатор центра и Владе Републике Србије, а издвојено за реализацију пројекта 14 милиона евра за савремени простор на 10008 квадрата. Велика инвестриција која ће бити реализована је измештање зграде затвора из центра, а за ту намену издвојено је 30 милиона евра.

Сви ти пројекти показују да, како наводи Томић, Крушевац има развојну стратегију, а да би млади остајали планира се да поред Пољопривредног факултета у наш град дођу и друге високошколске установе, закључио је Томић.

Извор: Радио телевизија Крушевац