Вести

Пријем књижевника из Бања Луке

Данас је градоначелник Града Крушевца Иван Манојловић примио књижевнике из Бања Луке.

То су представници Удружења књижевника Републике Српске - Подружница Бања Лука:

Миладин Берић – председник Подружнице, књижевник и начелник у Министарству за трговину и туризам Републике Српске; Живко Вујић, Дарко Самарџић Кодар и Гојко Мандић. Повод доласка у Крушевац је манифестација "У сусрет Фестивалу хумора и сатире – Златна кацига" која се одржава 28. и 29. марта, у организацији Културног центра Крушевац. У оквиру програма одржаће се и Вече хумора и сатире Чарка 2 – "Крајишко-чарапанске специјалне везе" у Крушевцу и у Варварину.

Градоначелник је поздравио присутне речима:

"Добродошли у свој град, јер ви нисте наши гости, него сте овде свој на своме. Драго ми је да ово дружење још један од начина да се ојача пријатељство и сарадња између Републике Србије и Републике Српске."

Такође, напоменуо је јучерашњи долазак министра без портфеља задуженог за координацију активности и мера у области односа са дијаспором Ђорђа Милићевића поводом конкурса који је расписан за организовање Омладинског кампа. Крушевац је био прошле године добар домаћин кампа нашој деци, Србима из земаља региона, који је имао за циљ очување историјског наслеђа, повезивање младих из дијаспоре са вршњацима из матичне земље, али и успостављање и унапређивање сарадње у свим областима. Пошто ће се и ове године Крушевац јавити на конкурс, Градоначелник је рекао да се нада да ћемо угостити и децу из Републике Српске. Градоначелник је истакао и велики пројекта за град Крушевац, изградњу Регионалног индустријско - технолошког парка парка, малу фабрику великих предузетника и успешних старт-апова и могућност сарадње и у овој области.

Пријему су присуствовали и домаћини директорка Културног центра Крушевац Виолета Kапларевић и Момир Драгићевић, који је прошле године био гост Удружења књижевника Републике Српске – Подружница Бања Лука, као градски већник и крушевачки књижевник.

Извор: Град Крушевац