Вести

Награђени најбољи такмичари по посебним пропозицијама

Град Крушевац је и данас наградио ученике који су својим резултатом промовисали свој Град, али су такмичења била према посебним пропозицијама.

Наиме, у складу са Правилником о стипендирању и награђивању ученика и студената града Крушевца, овога пута се ради о ученицима основних и средњих школа који су из различитих наставних предмета освојили једно од прва три места или награде на републичким и међународним такмичењима која нису прописана Календаром такмичења Министарства просвете Републике Србије за школску 2023./2024.годину.

У ту категорију спадају и такмичења која су прописана Календаром такмичења, а нису утврђена Листом такмичења из које се вреднују резултати, донетом од стране Комисије за стипендирање и награђивање ученика и студената града Крушевца.

Градоначелник Иван Манојловић је поздрављајући младе, успешне такмичаре изјавио:

"Циљ нам је да покажемо да после рада и успеха следи награда. Наредне године потрудићемо се да проширимо обим награђивања. Желимо да наградимо ђаке који освоје највећа признања и награде на такмичењима за која не постоји виши ранг такмичења. Још једном хвала и родитељима који дају подршку својој деци, али и просветним радницима који улажу напоре да нашу децу доведу до високог нивоа и желим им да и на будућим такмичењима освајају најзначајније резултате."

Књиге и новчане награде у износу од по 8000 динара (новчане награде по први пут) уручили су им Градоначелник и помоћник градоначелника за друштвене делатности Снежана Алексић.

Право да се нађе међу најбољима у овој групацији најуспешнијих такмичара, остварило је 73 ђака.

Извор: Град Крушевац