Вести

Мере за побољшање демографије у Србији

Крушевац је данас посетила Милка Миловановић Минић, државна секретарка у Министарству за бригу о породици и демографију.

Након пријема код градоначелнице Крушевца Јасмине Палуровић, госпођа Миловановић Минић одржала је састанак са помоћником градоначелника за друштвене делатности Јеленом Тодоровић и сарадницима из Градске управе, где се упознала шта је Град Крушевац урадио по питању бриге о породици и побољшању демографске ситуације на локалном нивоу.

У изјави за медије државна секретарка је изнела веома повољне утиске након упознавања са мерама подстицајне политике које Град Крушевац пружа својим суграђанима у разним областима.

"Циљ Министарства је да сви заједно великим радом и залагањем, како на локалном нивоу тако и националном учинимо велике напоре за поправку популационе политике. И програмом "Србија 2020-2025" велики простор се дао овој области, јер морамо наћи простор за унапређење животних услова, повећање броја новорођених и склапања већег броја бракова", између осталог рекла је госпођа Миловановић Милић.

Помоћник градоначелника за друштвене делатности Јелена Тодоровић истакла је задовољство данашњим састанком, јер је ово била прилика да се види национална стратегија и да се виде могућности на локалном нивоу и изналажење нових за побољшање демографске политике.

Након састанка у згради Градске управе, државни секретар Милка Миловановић Минић посетила је и Центар за особе са инвалидитетом у Крушевцу.

Извор: Град Крушевац