Вести

Интензивни радови на изградњи регионалног центра за управљање отпадом "Срње"

Пројекат изградње Регионалног центра за управљање отпадом Срње један је од највећих пројеката Републике Србије и града Kрушевца у задњих неколико година. У наредном периоду очекују се интезивни радови на изградњи прве фазе овог центра.

- Завршени су радови на јавном увиду, усвојен је план детаљне регулације будућег Регионалног центра, а од ресорног Министарства очекују се даљи кораци у смислу добијања локацијских услова за изградњу овог постројења и одабира консултантске куће која ће изводити радове. Ми се надамо да ће се до краја године кренути са интензивнијим радовима на изградњи центра, истиче директорка ЈKП Kрушевац Снежана Радојковић.

Поменути Регионални центар ће имати три касете за одлагање отпада, постројење за експлоатацију земног гаса, перионице и рециклажни центар.

- Биће изграђено постројење за механичко-биолошки третман у оквиру кога ће се прерађивати сав органски отпад, а по чему ће овај Регионални центар бити јединствен у Србији. План је да се до 2030. године заврше сви радови на изградњи Регионалног центра за управљање отпадом Срње, додаје Радојковић.

Извор: Новине Победа