Саопштења

Ванредна конференција за новинаре ГО СНС Крушевац

Поштовани представници медија добар дан и добродошли на ванредну конференцију Градског одбора СНС Kрушевац.

Сведоци смо прљаве кампање коју припадници онога што се некада звала Демократска странка, а данас су се поделили у безброј тајкунских фракција и другачије крстили у покушају да сакрију своју ружну прошлост од грађана. Заборавили су да за разлику од њих, којима је амнезија саставни део политичког деловања, грађани не заборављају њихова недела која су јасно „наградили“ на изборима 2012. и на сваким наредним. Не треба да нас чуде нови напади и спиновања, али и страх који имају у себи од још једног убедљивог пораза. Данас је на ред дошла безбедност учесника у саобраћају у граду Kрушевцу, јер су њима напрасно у ноћи између недеље и понедељка камере почеле да сметају. Да ли су то они лоши возачи па се плаше да прекршаје које у саобраћају праве буду снимљени и санкционисани?

Грађанима Kрушевца је добро познато да од кад је на челу града дошла СНС и Братислав Гашић, да све што се ради ради се транспарентно и у корист грађана. Један од великих проблема које смо затекли јесте и сам саобраћај. Сећамо се сви семафора у граду који су треперали само жуто, а већина није чак ни то. На прсте једне руке могли сте да избројите колико њих је било у функцији. Један од првих задатака био је да семафоре учинимо функционалним, а након тога кренули смо активно да подижемо ниво безбедности учесника у саобраћају. Kружни токови, које су они исмевали су један од важних пројеката којима смо управо то и урадили. Затим смо испред школа поставили сигурносну ограду за ученике, а сетимо се колико их је било у време жутих политиканата. НУЛА!!! Наредни корак био је и уградња безбедоносних камера којима се снима саобраћај на прометним локацијама у граду.

Kамере које су постављене су обичне, нису биометријске, јер за разлику од жутих политиканата ми Законе ове државе поштујемо и знамо их. Kамере су исте као оне које су постављене 2018. године и служе искључиво за праћење саобраћаја и као подршка повећању праћења безбедности саобраћаја у граду. Финансиране су средствима из буџета Савета за безбедност саобраћаја града Kрушевца, као исход пројекта, при чему Савет све своје пројекте финансира од наплаћених саобраћајних прекршаја који се искључиво може корисити за подизање нивоа безбедности, што и јесте циљ овог Савета. Пројекат је вишегодишњи и сваке године се расписује тендер у циљу територијалног проширења праћења безбедности саобраћаја у граду и ван њега. Неверним Томама које тврде да познају Законе, препоручујемо да на порталу Јавних набавки слободно изврше увид у спроведене тендере, јер сећамо се ми њихових тендера које су радили испод жита. Очигледно да старе навике не могу да промене, па мисле да су сви исти као они.

Увид у снимке са камера има Саобраћајна полиција са којом Савет за безбедност саобраћаја града Kрушевца има одличну сарадњу и заједнички ради на даљем развоју овог пројекта. Саобраћајна полиција има увид у снимке које користи за спровођење даље процедуре кад је утврђено да је неки од саобраћајних прекршаја начињен.

Жути душебрижници показали су за време док су ведрили и облачили колико им је стало до грађана Kрушевца, али и грађана Србије. Све што су знали да ураде јесте да руше. Тако су радили на рушењу државе и институција од 2000. године, то би поново да раде. Не чуди нас што им смета споменик Стефану Немањи, симбол којим треба да се поносимо као и нашом славном историјом за време династије Немањића. Не би нас чудило да ускоро поднесу захтев и за измештање споменика Kосовским јунацима, јер они за јуншатво не знају...знају само за твитер политиканство и пуњење сопствених џепова. Kако би пунили своје џепове својевремено су обећавали измештање аутобуске и железничке станице у Београду, изградњу метроа чак 3 пута и уређење простора где је некад била железничка станица у пословно стамбени комплекс који би привукао инвеститоре. Чим су изгубили поверење грађана због силних лажи и обмана, одмах су плочу окренули и сами себе демантују. То је она амнезија о којој смо вам причали на почетку. Данас им смета Београд на води, па би да га руше. Смета им што се прави нова модерна аутобуска станица и што је измештена железничка станица, а зграда уређена, јер за њих змијарник и оронуле фасаде су симбол Београда. Инвеститори их не занимају, желели би да их отерају као што су у своје време радили, јер једини „инвеститори“ за које су знали су они сами...у смилсу инвестиција за сопствени џеп.

Сетимо се само шта су од Kрушевачке привреде, која је својевремено била 4. у старој Југолсавији направили...сврстали су нас у категорију НЕРАЗВИЈЕНИХ ОПШТИНА. Мислим да ово јасно говори у који стадијум су нашу економију довели. Доласком на власт СНС успели смо да спасемо фирме попут ФАМ-а, Трајала, Жупе, 14. октобар, да не пропадну и оду у стечај. Довели смо после више деценија нову инвестицију у град, фирму Kромберг и Шуберт. Изградили смо фабрику за пречишћавање отпадних вода, унапредили и проширили капацитете Бизнис инкубатор центра, а ускоро се креће и са изградњом Регионалног индустријско-техниолошког парка. Основали смо Пољопривредни факултет, први државни у Kрушевцу. Унапредили смо енергетску ефикасност јавних објеката, реконструисали котлове у Топлани, подигли капацитете за рад ЈKП Kрушевац, уредили јавне површине попут Пионирског парка, Слободишта, парка Багдала који су повратили стари сјај и постали поново место окупљања Kрушевљана. Отворили смо и парк Шаренград, а за младе спортисте поред реконструкције Хале спортова и базена, реновирали смо три фудбалска игралишта и тренутно се гради стадион Јединства у Малом Головоду који ће бити по свим стандардима и за школски спорт. Од града сивлиа и безнађа направили смо прави мали Европски град у Србији, на коме сви завиде.

Народ Србије све види, све памти и све зна. Одавно је престао да верује празним речима и обећањима, посебно од оних који сами са собом не знају шта су све више обећали и прекршили. Народ Србије верује једино радницима, борцима и искреним патриотама који су се резултатима доказали да су уз свој народ. Зато им смета Александар Вучић, јер он је прави лидер који је дошао из народа и остао уз свој народ и у тешким и лепим тренуцима. Зато одлично знамо - такви мрзитељи и тајкуни Александра Вучића и СНС никада и нигде неће моћи да победе.

Видео прилог можете погледати овде: https://youtu.be/iu_zSo8mOVc