Саопштења

Ванредна конференција за новинаре, 12.3.2021.

Постоје неке странке које су, са разлогом, од стране грађана послате на политичку депонију Србије.

Оно што је за чуђење је што су ових дана неке од њих изгледа залутале, па са политичке, прешле на депонију Градске Топлане.

Такве би требале да знају - угаљ се добија од биљних, а не од политичких фосила!

Не видимо друго објашњење да, упркос:

- изузетно квалитетној грејној сезони о чему сведоче на хиљаде задовољних корисника Градске Топлане,
- никад већој количини обезбеђених енергената за текућу грејну сезону,
- реконструисаних котлова,
- саниране мреже са губицима које смо са 900 кубика дневно свели на 150 ,

... неко покушава да са политичке, преко депоније Градске Топлане, политикантски дође у центар збивања јавног живота.

Некоме чија је савест чиста колико и боја угља у Топлани, Српска напредна странка не дугује никакво објашњење. Због грађана Kрушевца сматрамо да је можда и добар тренутак, када Градска Топлана склапа уговоре за набавку енергената за наредну грејну сезону, изнесемо чињенице...

Сви знају какав је претходних година био квалитет грејања у граду Kрушевцу. То је био наслеђен проблем, вишедеценијска слаба тачка града и грађана. Домаћинским приступом СНС успели смо да решимо велики део проблема. Нама је од стране грађана и поверено да вршимо власт да би решавали проблеме које су створили они који су уништавали Србију до 2012.

Kажите нам када сте у време претходног режима, могли да видите директора Топлане који се толико посветио проблемима и потребама грађана да их је обилазио на терену и заједно са њима мапирао проблеме?

Директор Топлане као и сви кадрови СНС одговорно, професионално и савесно обављају свој посао. Овакве напоре и залагања знамо да грађани Kрушевца и Србије препознају и подржавају, а што на крају крајева показују и сви резултати одржаних избора од 2012. до данас и рејтинг СНС.

Ови што су са „белог“ одједном исказали интересовање за црни угаљ, поменули су износ од 600 000 000 динара. Драго нам је да виде и да су признали да ова власт улаже средства за инвестиције. Тачно је заправо да је за реконструкцију котлова и изградњу измењивачке станице утрошено 540 000 000 динара.

За разлику од претходног режима који је потрошио 2,5 милиона евра из кредитне линије по врло неповољним условима и то на уградњу гасних котлова, а који нису радили ни три месеца, од када и креће суноврат Топлане, ми смо уз помоћ Владе РС и на иницијативу нашег суграђанина Братислава Гашића, а захваљујући председнику Александру Вучићу, уложили средства, отклонили кварове и омогућили континуирано и сигурно снабдевање корисника топлотном енергијом.

Нижеразредни политиканти треба да знају да Градска Топлана по систематизацији нема радно место курира - достављача рачуна. Сви грађани знају да су они као и Мариника и Ђилас навикли на разноразне дилере и курире и да им је то посебна сфера интересовања.

Kо зна ко их плаћа и од чијих пара?

Траже ли то можда кадрове за формирање нове дистрибутивне мреже?

Добро је што овакви могу само да питају, јер да се питају, ти људи би као и у њихово време остали без посла. То само показује да је њима примаран лични, а не општи интерес.

По старом опробаном и никад успешном рецепту, када Ђиласовци одлуче да нападају, позивају се на своје анонимне изворе. Ти „извори“ кредибилни су им и као учесници анкете које су подметнули из својих редова, а које смо открили на прошлој конференцији за медије. Зашто једном не пробају да изнесу тачне податке, доказе или прилоге којима би поткрепили све те оптужбе? Просто! Такви НЕ ПОСТОЈЕ!!

Током грејне сезоне кварови који се јављају санирају се у најбржем и најефикаснијем року. Најважније је да грађани Kрушевца то никако не осете кроз квалитет грејања и да су задовољни, а злонамерницима и мрзитељима остављамо нека мисле да проблема има и нека се сладе.

Имамо и ми питање за њих, докле ћете бре више да лажете и обмањујете грађане Kрушевца ?

Видео са конференције можете погледати на следећем линк-у: https://youtu.be/WPkIezP7bKw