Саопштења

Редовна конференција за новинаре, 14.11.2018.

У просторијама Српске напредне странке у Крушевцу 14.11.2018. године, одржана je редовна конференција за медије. На конференцији је говорила Јована Дуњић, члан Савета за информисање. Поштовани представници медија добар дан и добродошли на редовну конференцију за новинаре Градског одбора Српске напредне странке у Kрушевцу.

Kористим прилику још једном да напоменем да Градски одбор Српске напредне странке Kрушевац се поноси политиком коју води Александар Вучић и подржава напоре које председник свакодневно улаже, како би свим грађанима Србије омогућио што боље услове живота, а Србију поставио на место које и заслужује у Свету.

Град Kрушевац континуирано ради на извођењу инфраструктурних радова, што се свакодневно примећује, а то потврђују само позитивни коментари Kрушевљана, међу којима је и наш суграђанин, господин Братислав Гашић.

Господин Гашић је један од најзаслужнијих за нови изглед нашег града, као и за испуњена обећања дата у периоду када је обављао функцију градоначелника града Kрушевца.
Захваљујемо му се на личном труду и напору који улаже како би сваки свој слободан тренутак посветио родном граду.

Подсетићемо Вас на бројне донације, али и инвестиције, које су у наш град приспеле захваљујући њему лично, као и на залагању да се град Kрушевац свакоднено развија.

У прилог напред изнетом говори и податак да је у понедељак градско руководство, у присуству свог суграђанина господина Братислава Гашића, обишло многобројне инфраструктурне радове, на територији града Kрушевца и приградској средини .

Полагањем венаца на спомен обележја и град Kрушевац је обележио дан примирја у Првом светском рату, као и сећањима на славне претке који су учествовали у Великом рату.

Јавна предузећа и установе града Kрушевца активно раде на унапређењу и увођењу нових услуга за своје кориснике, а као добар пример желимо да истакнемо и Центар за особе са инвалидитетом, који је ослушкујући потребе својих сталних корисника увео нову услугу социјалне заштите под називом “ПРЕДАХ СМЕШТАЈ“.

Надоградњом спрата на постојећем објекту Центра за особе са инвалидитетом створиће се услови за реализацију поменуте услуге, а град Kрушевац ће бити први у Републици Србији који ће испунити услове за добијање лиценце и то при Министарству за рад и социјалне политике, а и за територију Расинског округа.

Ова нова услуга је од великог значаја и то не само за регистроване кориснике, већ и за друга лица са инвалидитетом, која ће "ПРЕДАХ СМЕШТАЈ" користити уз лекарску документацију.

Ова услуга ће бити од велике помоћи родитељима и члановима породице који брину о особама са инвалидитетом и то тако што ће корисници бити потпуно збринути, уз квалификовану негу, док ће лица која брину о корисницима бити у могућности да реализују своје неодложне обавезе.

У наредној години се планира још једна нова услуга социјалне заштите, а то је дневни боравак за децу из аутистичног спектра, која ће у Центру проводити време од 07-16 часова, где ће бити потпуно збринута.

Центар за особе са инвалидитетом планира да у наредним годинама развија разне услуге социјалне заштите за лица са инвалидитетом.

Овом приликом честитамо лекарску славу Општој болници Kрушевац, Дому Здравља Kрушевац и свим запосленима.