Саопштења

Редовна конференција за медије ГО СНС Крушевац, 28.3.2024.

Поштовани представници медија, добар дан и добро дошли на конференцију за новинаре ГО СНС Крушевац.

Тајкунска опозиција, која се стиди своје жуте прошлости и лажно представља као нбеко ново лице Србији је грађанима Крушевца оставила у рупе у асфалту, руиниран град, минус у градској каси, закатанчене фабрике и људе без посла. Захваљујући имплементацији политике развоја нашег града од стране Српске напредне странке, визије коју је креирао Братислав Гашић, сада са поносом можемо да се похвалимо рекордним буџетом у историји града који је и високо инвестициони, јер преко 35% средстава иде на инвестиције и инвестиционо одржавање, не рачунајући средства која ће нам још доћи од стране Републике као подршка за пројекте које припремамо. Источна обилазница је један од најважнијих инвестиционих пројеката за наредни период кад је подизање безбедности, ефикасности и економичности саобраћаја у питању, али ту су нам и отварање фабрике "Luss textile" и изградња Регионално индустријско-технолошког парка. Најједноставније речено, Крушевац је сада економски јак и финансијски стабилан град захваљујући одговорној политици Српске напредне странке.

Као одговорна странка, битно нам је да увек чујемо потребе грађана, да сходно томе размишљамо о новим плановима и програмима за које се залажемо, како да исте спроведемо у дело и постижемо континуиране резултате. У претходном периоду, управо јер комуницирамо са грађанима, наш град је у претходној недељи посетила комесар за избеглице и миграције Републике Србије, Наташа Станисављевић и том приликом су још три избегличке породице са територије града Крушевца званично решиле свој стамбени статус добијањем станова у закуп. Као што сам навела, безбедност наших грађана нам је на првом месту и зато је од великог значаја што је и наш град узео учешће у кампањи доделе бесплатних заштитних рамова за тракторе пољопривредницима, која има за циљ смањење фаталних несрећа и смањење могућности озбиљнијих повреда возача у случају превртања трактора. Тим поводом су у среду наш царски град посетили министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић и вршилац дужности директора Агенције за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић. Министар Весић је подсетио да је Крушевац прошле године прикључен на ауто-пут, да је завршена деоница Моравског коридора до Кошева и додао да ће до краја ове године, можда и раније бити завршено додатних 20 километара до Трстеника, те да ће бити завршена и деоница од Прељине до Адрана чиме ће на ауто-пут бити прикључено и Краљево, као и да ће почети да се ради и регионална депонија и да се завршава пројекат реконструкције пруге од Сталаћа преко Крушевца, Краљева, Рашке, Руднице и Новог Пазара.

Користимо прилику да, у нашем првом обраћању након избора новог председника Владе Републике Србије, госпођи Ани Брнабић пожелимо пуно среће у даљем раду и остварењу циљева које је као приоритет поставио председник Александар Вучић, јер Србија наставља да мења своје лице и ради на свим фронтовима за бољу будућност својих грађана, а ми настављамо даље да радимо у интересу наших крушевљана, да спроводимо план развоја који је усвојен на последњој седници Скупштине града Крушевца и да разговарамо са грађанима.