Саопштења

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ, 24.07.2019.

У просторијама Српске напредне странке у Kрушевцу 24.07.2019. године, одржана је конференција за медије. На конференцији је говорио члан Савета за информисање ГО Крушевац Зоран Томић.

Налазимо се на средини летњег периода. Било да су високе температуре или пада киша, Крушевац је град у коме су градилишта активна. Ради се максимално на уређењу инфраструктуре, реконструишу се улице, магистрални путеви, водоводна мрежа се шири, али се ради и на припреми документације за радове који нас очекују већ наредног месеца и до краја године. Свакако је одлична вест да ће у септембру почети да ради и НЕПИ шопинг центар који ће упослити 250 наших суграђана. Вест коју смо могли у претходном периоду да испратимо везана за изградњу Моравског коридора, је нешто што ће свакако обележити овогодишњу грађевинску сезону, јер ће се кренути са капиталним пројектом који ће овом делу наше земље помоћи да подигне услове за развој привреде на нову и знатно вишу лествицу.

Изградња Моравског коридора омогућиће бржи и ефикаснији саобраћај аутомобила, теретних возила и аутобуса поред слива Западне Мораве, надамо се да сад знају поједини из опозиције зашто се коридор зове тако. Поред тога као што сте могли да чујете и прочитате планирана је изградња и нових индустријских зона и индустријских паркова, а што се тиче нашег Расинског округа најављено је да ће бити у Крушевцу, Трстенику, Варварину и Ћићевцу. Ове индустријске зоне и паркови биће додатна развојна шанса за ове општине и могућност за привлачење инвеститора, проширивање производних капацитета постојећих привредника и отварање нових радних места која ће упослити становништво.

Ми као странка свакако не стајемо. Завршени су обиласци месних одбора од стране председника ГО Ненада Андрића и његових сарадника. Захваљујући одличној комуникацији са грађанима имали смо прилике да чујемо који су то проблеми са којима се највише сусрећу у својим локалним заједницама, да чујемо занимљиве идеје и препоруке које могу да допринесу унапређењу развоја истих, као и критике и похвале везане за наш рад, а све у циљу да будемо бољи и ефикаснији у раду за наше суграђане.

Савет за безбедност у саобраћају приводи крају своје активности на обиласцима терена у свим месним заједницама на територији града Крушевца. По завршетку ових активности имаћемо јасну евиденцију у каквом стању се налазе сви наши путеви, где су проблеми, где треба реаговати хитно и тако помоћи да се план развоја нашег града, пре свега у сегменту који се односи на пољске и некатегорисане путеве, припреми боље и да следећу годину у што већој мери уочене недостатке отклонимо. Савет за пољопривреду је успешно наставио своје активности и стоји на располагању свим мештанима који се баве пољопривредом да путем савета и сугестија помогне у развоју пољопривредне производње на територији нашег града.

Свакако смо поносни на наше активисте који су се ове недеље потрудили да максимално помогну у својим срединама и укључе се у побољшање квалитета живота и уређењу простора за провођење слободног времена. Активисти МО Прва месна заједница су уредили парк за децу у Аљендевој улици, један од 7 паркова које ова МЗ има. Офарбали су мобилијаре за децу, љуљашке, тобогане, клацкалице, дрвене кућице, а уз помоћ ЈКП извршена је замена и поправка дотрајалих делова мобилијара и монтиране су нове клацкалице. Активисти МО Мудраковац су уредили површину испред своје МЗ, где су зелену површину уредили, очистили од ђубра и клупе које се налазе у дворишту су офарбали. Активисти МО Уједињене нације и Лазарице су заједнички уредили простор око моста у улици Милетине буне, као и стазу поред Гарског потока којом пешаци редовно пролазе како би из једног насеља дошли у друго. Активисти из МО Падеж су посетили породицу Павловић која има три детета и том приликом су донирали пакет гардеробе, а МО Цар Лазар је поделио три пакета основних животних намирница породицама лошијег материјалног стања.

Нећемо стати на овоме. Још имамо пуно времена до краја лета, до краја распуста и планирамо даље да радимо како би нашим суграђанима простор учинили лепшим за провођење слободног времена, али и организацијом активности да што квалитетније сви проведемо слободно време. Зато планирамо да овог викенда организујемо хуманитарни турнир у шутирању тројки где ће сва прикупљена средства од котизације бити усмерена онима којима је помоћ најпотребнија, док ће победник турнира добити пехар.

О тачном времену и локацији обавестићемо Вас накнадно како би заједно позвали наше суграђане да будемо хумани, а и да се окренемо спортском духу и здравом стилу живота.

Снимак конференције: https://youtu.be/cpnYrr2ctXk