Саопштења

Конференција за новинаре, 19.02.2020.

Поштовани представници медија, драги суграђани, добар дан и добродошли на редовну конференцију за новинаре ГО СНС у Kрушевцу.

Српска напредна странка као стожер власти тежи да буде практична и реформска снага која је окренута ка будућности са јасним циљем да од Србије направи добро место за живот својих грађана. Трудимо се да наша деца остају у нашој земљи у којој ће наћи своју професионалну и животну перспективу. Није било лако створити све неопходне услове и повратити веру народа у искрене намере власти. Лагали су их многи, нажалост исти ти и данас покушавају да без срама базирају програм на безброју неистинитих и нетачних полу-информација. На сву срећу само деца верују у шарене лаже, они пунолетни немају селективно памћење, сећају се они како и на који начин се руководило државом, на који начин се власт опходила према привреди, школству, здравству.

За разлику од тадашњих лидера, који се данас под неким новим именом поново представљају јавности у нади да смо сви доживели колективну амнезију и да се не сећамо њихових дела, ми напредњаци имамо резултате, али и нове циљеве којима ћемо уз помоћ стручних и способних младих људи спремних да преузму одговорност на водећим позицијама у граду стремити и убудуће .

Поред омладине која ће бити приоритет на нашој будућој листи кандидата, потрудићемо се да чак 50 одсто од укупног броја буду жене. Да женама у политици дајемо исту важност као и мушкарцима и да су потпуно равноправне када су у питању места одлучивања, говори и податак да на челу нашег града стоје жене – градоначелница и заменица градоначелнице. На местима помоћника градоначелника, одборника, градских већника, такође су жене, а незанемарљив је и број жена које се налазе на местима директора јавних предузећа и установа. Све горе наведено говори у прилог томе да грађани верују у снагу спроведених реформи, а преко 20 000 чланова само је још један у низу доказа да снагу, вољу и бригу напредњака за своје суграђане бирачи јасно препознају .

За крај конференције, не можемо, а да се не осврнемо на бесомучне нападе на нашег председника Александра Вучића и његову породицу, који је одавно предмет мржње неколицине неистомишљеника. Најоштрије осуђујемо недолично понашање и прљаве кампање које се воде против председника Србије Александра Вучића.

Видео са конференције можете погледати на следећем линк-у : https://youtu.be/pYLuFApU6vU