Саопштења

Конференција за новинаре, 11.12.2019.

Поштовани представници медија, драги суграђани, добар дан и добродошли на редовну конференцију за новинаре Српске Напредне Странке ГО Крушевац.

Србија је демократска и правно уређена земља у којој је загарантована слобода говора и изношења мишљења што можемо свакодневно видети у штампаним и електронским медијима и на друштвеним мрежама. Грађани имају право да се окупљају и износе своје ставове.

Желимо да похвалимо грађане који су се на миран, достојанствен и демократски начин окупили и прошетали градом у знак подршке политици коју води Александар Вучић и јасно рекли `не` насиљу, претњама и фашизму. Насиље против којег су грађани подигли глас је оно насиље које такозвана опозиција заступа у медијима и на улицама, а то су претње, вређања и уништавање јавне имовине. Уништавање јавне имовине је нешто што осећају сви грађани ове земље, не само они који подржавају актуелну власт, јер све што господо уништите током ваших шетњи мора да се плати и поправи. Шетња од прошле суботе коју сте ви организовали у Београду, а не неки студенти иза којих се и даље кријете, показала је грађанима Србије да за пристојност не знате, да само знате за дивљање и уништавање. Ваша перјаница Бошко Обрадовић је јасно показао колико се поштују институције ове државе и сама држава, кад је заставом Србије, симболом који треба да нас све окупља и уједињује, покушао да разбије стакло и изврши упад у скупштину како би преузео место председника Народне скупштине, пошто регуларним путем то не може. Ово је већ виђени сценарио који сте покушали са упадом на РТС па вам није успело, и гле чуда упад су предводили исти људи. Најоштрије осуђујемо овакав вид насиља, и оваквим чином јасно показујете ко сте у ствари.Занимљиво је да кад год опозиција наиђе на проблем, кад направе грешке из којих не могу да се извуку они крену у напад како би народу скренули пажњу са њих и лажима, оптужбама које износе покушали да уберу јефтине политичке поене.

Просто и једноставно ћемо рећи... господо ако сте толико брижни према Крушевцу и Крушевљанима, зашто нисте за време док сте владали или били део владајуће странке урадили нешто по питањима напретка нашег града, па да Крушевац не постане познат по гашењу гиганата које смо имали, а за време ваше власти су уништени. Све оно што смо урадили за наш град није вам довољно да схватите да лајкови, коментари, и број пратилаца нису број гласова већ да када имате програм, стратегију и резултате којима постижете циљеве заједно са грађанима нашег града и државе, логично је да ће грађани такве људе и такву политику препознати и подржати. Када дођете у ситуацију да грађане не смете у очи да погледате, једино што вам остаје је да поруке остављате у поштанским сандучићима, чиме ћете дефинитивно натерати грађане да вас бојкотују.

Српска напредна странка је све оно што видите у граду и што ћете видети у наредне 3 и по године колико је планирано за изградњу аутопута. Градили смо и градићемо, много тога је направљено, обновљено и можемо да се похвалимо пуном градском касом која је спремна за финансирање нових развојних пројеката за даљи напредак нашег Крушевца што га чини уочљивијим на мапи модерних и уређених европских градова.

Видео са конференције можете погледати на следећем линк-у : https://www.youtube.com/watch?v=JbM8ll3Se5o&feature=youtu.be