Саопштења

Конференција за новинаре, 11.03.2020.

Поштовани представници медија добар дан и добродошли на редовну конференцију за новинаре ГО Српске напредне странке у Kрушевцу.

Српска напредна странка не гради политику и будућност Србије на сновима и машти, већ на реалним основама које свакодневно надограђује како би свом народу омогућила боље место за живот и рад. Да је труд, пожртвовани рад и залагање челника СНС препознат и подржан од стране народа потврђују и редови наших суграђана, који су без обзира на лоше временске прилике истога дана када су избори и расписани, чекали и по неколико сати како би својим потписом дали подршку листи Александар Вучић - За нашу децу. Kрушевљани су на тај начин још једном показали коме верују и кога бирају. Kористимо прилику да се нашим суграђанима захвалимо на подршци коју су нам указали и што смо успели у рекордно кратком року да скупимо велики број потписа подршке и предамо листе међу првима у Србији и за локалне изборе. Изборне листе су усвојене, како на републичком тако и на локалном нивоу и на предстојећим изборима на гласачком листићу за парламентарне и локалне изборе биће под редним бројем 1.

На нашој листи за локалне изборе предложили смо 70 успешних људи, чланове СНС који ће вредно радити у наредне 4 године за свој град и суграђане. Посао одборника обављаће ефикасно и одговорно. Међу кандидатима за одборнике имамо пуно младих, образованих људи, који ће заједно са нашим старијим, искуснијим члановима који иза себе имају доста животног искуства дати синергију, потребну за реализацију програма даљег развоја и унапређења Kрушевца. Носилац листе је досадашња градоначелница Јасмина Палуровић и посносни смо што на листи од 70 одборника чак 31 особа су жене. Такође трудили смо се да на листи буде заступљено што више насељених места, а подсетићемо да Kрушевац има 101 насељено место.

За парламентарне изборе Kрушевац на листи представљају 4 кандидата који су својим радом, образовањем, стучношћу, ангажовањем и способностима заслужили да буду наши представници, док Расински округ има укупно 8 кандидата, што је највећи број кандидата које су Kрушевац и Расински округ имали на листи од стране неке политичке странке у Србији. Посебно смо поноси на нашу кандидаткињу Невену Ђурић која је као полазница Академије Младих лидера добила прилику да представља наш град и налази се на високом 38 месту листе.

Пред нама је 50 дана изборне кампање, која ће уједно бити и једна од најдужих кампања икада. Разговараћемо са сваким суграђанином, сваку улицу и сокак обићи ћемо како би представили наше планове и програм за предстојеће 4 године, а све у циљу да што ефикасније и више решимо проблеме наших суграђана на терену. Претходних 8 година доказали смо да смо радили у интересу грађана и решавању њихових проблема и потреба. Нисмо се бавили давањем празних обећања, већ смо се бавили радом како да Kрушевац учинимо бољим место за живот.

Наша странка направила је план за будућност, програм СРБИЈА 2025 у коме су кључне тачке регионално повезивање, продубљивање финансијског тржишта, реформа образовања, оснаживање јавних предузећа, одржива економија, као и мере којима ћемо драстично смањи пропорцију младих људи који одлазе из земље. План је да на крају 2025. године просечна плата у Србији износити 900 евра, а просечна пензија између 430 и 440 евра и то је оно што за кратко време можемо и морамо да урадимо. Најважнија борба у наредном периоду је борба за младе људе. Један од градова на којима је стављен акценат јесте и Kрушевац, где ће се решавати инфраструктурни, комунални проблеми, али и проблеми и потребе у сфери културе, образовања, спорта и младих.

Видео са конференције можете погледати на следећем линк-у: https://youtu.be/aATl8RjMumU