Саопштења

Конференција за медије, 18.10.2023.

Поштовани представници медија, добар дан и добро дошли на редовну конференцију за новинаре градског одбора СНС Крушевац.

Иза нас је још један 14. октобар, дан када обележавамо ослобођење нашег града у Другом светском рату и ослобађање у Првом светском рату. За разлику од припадника претходног режима ми се поносимо свим нашим суграђанима, али и пријатељима Србије који су се храбро борили да се изборе за слободу будућих генерација и који су наш Крушевац и Србију храбро бранили од агресора. Поносимо се што од 2012. године сваког 14. октобра имамо прилику да нашим суграђанима предамо на коришћење нове садржаје у нашем граду.

Овог 14. октобра отворили смо нови азил за псе чиме су повећани капацитет и услови за рад Зоохигијене којим ћемо псе луталице склањати са улица, пружити им дом, храну и усрећити малишане нашег града који ће их усвојити. Потом смо на подручју насеља Стари аеродром код стадиона Јединство предали на коришћење суграђанима нови скејт парк и памп трек који је први у Србији. Пројекат је реализован на иницијативу најмлађих суграђана који су указали да је такав садржај потребан граду, а реализован је средствима града Крушевца и Министарства спорта. Поносимо се што је овај садржај отворио министар спорта господин Зоран Гајић, наш легендарни селектор одбојкашке репрезентације који је потврдио да ће министарство подржати пројекат изградње нове хале спортова на супротној страни од стадиона чиме ће град добити нови спортски комплекс.

Као што је наш суграђанин и министар унутрашњих послова нагласио, Крушевац заслужује да буде подржан од стране државе да даље развија спорт у граду. Захваљујемо се овом приликом нашем Братиславу Гашићу на истрајности и упорности коју улаже да се многе инвестиције доведу у град али и садржаји попут финала супер купа у одбојци које је дан пре одиграно у нашој хали спортова између Партизана и Војводине. Наш град заслужује да, поред суперлигаша у фудбалу и женском рукомету, има и у кошарци, одбојци и другим екипним спортовима и да наставимо даље са развојем атлетике и других спортова у нашем граду.

У вечерњим сатима на позоришту су откривена три нова прозора сећања на наше знамените глумце и редитеље: Марка Живића, Момира Брадића и Милију Вуковића. На свечаној академији смо могли да погледамо филм између два дана ослобођења града где смо видели велики број инвестиција у инфраструктуру, проширење водоводне и канализационе мреже, уличне расвете, уређење јавних површина...Свакако да за нас крушевљане важне инвестиције су завршетак Моравског коридора до Кошева који се очекује до средине новембра, чиме ће комплетан Крушевац бити спојен са ауто-путем, почетак радова на источној обилазници чиме ће се значајно растеретити теретни саобраћај у нашем граду, пројекат за проширење капацитета аеродрома Росуље, нови погон фабрике "Kromberg & Schubert", изградња фабрике "Luss Textile", проширење "Henkel-a", модернизација саобраћајнице ка Јастрепцу, почетак радова на Регионалном индустријско-технолошком парку...

Заиста је много инвестиција које ће даље наставити да наш град унапређују, јачају и чине га дестинацијом за младе људе да у њему живе и раде. Данас је Крушевац 7. град у Србији по величини са повољном пословном климом. Памте наши суграђани не тако давну прошлост кад је Крушевац спао у градове четврте категорије развијености, када семафори нису радили, катанчење фабрика, продају крушевачких гиганата и њихово терање у стечај. То што данас ти исти жути који су нам град разорили су у прве редове истурили некакву њихову омладину, која нема чиме да се похвали осим што су били малолетни кад су се десиле досовске промене, да се данас ти исти перу од тог ДОС-а и да никад нису били на власти, али су зато редовно били учесници њихових маскенбала што кад је требало, што и кад није, говори о томе да се нове ћерке фирме жутог тајкунског предузећа нису уопште промениле.

Драго нам је да редовно прате наше конференције за медије, да их подробно читају и нервирају се. Нервирају се јер увиђају своју непособност да било шта ново, боље, квалитетније понуде нашим крушевљанима и да буду некаква алтернатива Српској напредној странци. То нису у стању, јер су они одгајани у мржњи према онима који су против њиховог тајкуна Ђиласа, њиховог медијског магната Шолака кога ових дана сви по задатку бране на мрежама и у њиховим медијима.

Да су заиста нешто способни да ураде за град они би то и урадили, као што је СНС у време док је била опозиција радила да локалну заједницу унапреди. Једна офарбана клупа, уређено игралиште или почишћена јавна површина је увек била доказ да смо спремни да засучемо рукаве и променимо наш Крушевац, што смо и урадили јер смо радили и на терену са грађанима и у нашим страначким просторијама на развоју политике.

Пошто немају шта да понуде грађанима онда се баве демагогијом, изналажењем оправдања за свој нерад који гледају у годинама, нападима да други лаже, а себе не виде у огледалу. По њиховом признању једину политику коју познају јесте она уличарска са добрим форама, а то и видимо по њиховој борби коју само на улици и воде, са све мањом и мањом подршком. Народу је дојадило да гледају уличаре, простаке и кабадахије, због чега их редовно кажњава на изборима и шаље на поправне испите, као што је њихов Алексић у августу морао да поправља све оцене осим из физичког. Да ли су се опаметили...нисмо сигурни, нити нас занима. Ми гледамо да спроводимо дање политику нашег председника Александра Вучића, да се боримо за мир и стабилност и да реализујемо визију Крушевца као града младих и знања коју је наш Братислав Гашић креирао као градоначелник.

Због силне нервозе која им се накупила одлучили су да распале по свим оруђима па да крену са прозивкама од нашег Милета Меде, првог председника градског одбора, па до наших најмлађих чланова који им сметају. Постављају питања на која одлично знају одговоре. Србија је демократска и уређена земља у којој закони морају да се поштују. Све што је изграђено у Крушевцу, што су привреда и привредници урадили, урађено је у складу са Законима наше земље, а оно што је у супротности, санкционисано је од стране надлежних органа. Знамо да их боли што ресторан Багдала није више руина, што Јастребац постаје излетиште, а не џунгла, што нам села добијају своје етно садржаје међу којима и Велика Ломница, што нам фудбалски клубови данас играју у високим ранговима, што имају квалитетне играче и стадионе, смета им што у Крушевцу имате медије који раде и не зависе од милости онога ко је на власти или ко тај ресор држи, смета им што стари аеродром није више испаша за коње, што је Пионирски парк место окупљања младих и породица и што ради...

Све им смета, али упамтите, нису они глупи да не знају одговоре на питања зашто је до тога дошло, већ су безобразни и злонамерни где желе да провоцирају, спинују и лажу. Знате, народ каже да Крушевац није мали град и да се све у њему зна. Наравно, зато народ одлично зна одговоре на њихова питања и потврђује их на сваким изборима одлуком да поверење укаже СНС, нашем Братиславу Гашићу и Александру Вучићу. Тај исти народ такође одлично зна ко међу њима дугује огроман новац за воду, а од газде је добио џип од 50.000 € за спровођење кампање које користи за лични провод. Зна одлично ко је од њих гајио "веселе биљке" на свом балкону па их пред рацију баца и скаче са истог, као што су терали раднике градске управе 2000-те да скачу са првог спрата. Зна одлично народ ко је међу њима на којој јавној функцији био и од ње правио приватни бизнис и простор за уцењивање.

Народ све зна, све види и све памти, а то одлично видимо на изборима, као што ћемо 17. децембра видети поново.