Вести

Завршене улице Сликара Миловановића и Железничка

Још две улице на територији града Крушевца, комплетно су завршене. Тим поводом, градоначелник Иван Манојловић, председник Скупштине Драгана Баришић, заменик градоначелника Снежана Радојковић и начелник Градске управе Весна Анђелић обишли су улице Сликара Миловановића и Железничку.

"Улица Сликара Миловановића обухваћена је комплетним инфраструктурним радовима: изграђена је канализациона мрежа, тротоари, паркинг, атмосферска канализација, урађен нови слој асфалта, чему је претходило постављање нове вертикалне и хоризонталне сигнализације", изјавио је Градоначелник.

Ова чињеница има посебну важност с обзиром да се ради о улици у зони школе.

Вредност инвестиције је 34,8 милиона динара. Дужина "Сликара Миловановића" је 400 метара, а радовима је обухваћен и део улице краља Милутина (топловодна инсталација и нов слој асфалта). Извођач је "Крушевац пут АД".

Друга локација обиласка била је Железничка улица. Дужина је скоро километар, вредност радова на рехабилитацији је 54,8 милиона динара, а извођач крушевачко предузеће "Техноградња". Инвестицију реализује ЈП "Путеви Србије".

Градоначелник је додао да је Град у преговорима са предузећем "Инфраструктура железнице Србије АД" ради обезбеђења паркинг простора у почетном делу улице, поред кружног тока. Овај инвестиционо мали подухват, решио би велики проблем што се тиче паркирања, а разматрају се и прецизније могућности модалитета одвожења возача до Града.

У овој, али и неким другим улицама, запажен је проблем неприлагођене брзине возача моторних возила, тако да осим постојеће саобраћајне сигнализације, треба размишљати и у правцу постављања неких врста успоривача саобраћаја (баријера), у договору са Агенцијом за безбедност саобраћаја и ЈП за пројектовање и изградњу.

"Истим темпом наставиће се и даље у области унапређења инфраструктуре", рекао је у разговору са грађанима градоначелник Иван Манојловић.

Извор: Град Крушевац