Саопштења

Редовна конференција за медије ГО СНС Крушевац, 24.4.2024.

Поштовани новинари и драги Крушевљани, пошто је опозиција великог срца и толики душебрижник за наш Град да се ето брину да Багдала од места "чаробног погледа" не постане место бетона, прво би на почетку конференције да подсетимо како су они замишљали тај чаробан поглед на Багдали.

Као што видите у њихово време, не знамо да ли су тад имали срце физички, али по сликама ресторана "Багдала", разломљеним клупама, уништеним стазама можемо закључити да нису имали срце ни према парку Багдала, а ни према нашим суграђанима. Зато и не треба да се чуде зашто их је народ 2012. године обрисао са политичке сцене као жуто предузеће, па данас морају да се враћају као закрпе на политичку сцену Града. Просто је невероватно колика количина мржње куља из њихових глава, да им све смета што би ишло у корист грађана Крушевца. Данас поново на дневни ред долази ресторан "Багдала" и изградња хотела на овом подручју. Наш Град је последњих 10 година постао један од великих туристичких центара у Србији и јасно је да постоји проблем са недостатком смештајних капацитета. Док су ова господа великог срца радила на уништавању сваког потенцијала нашег Града, па су дозволили и да нам хотел "Рубин" пропадне, комплетна ТОУР "Жупа" у чијем саставу је био и ресторан "Багдала" који је овако руиниран за њих био предиван поглед, ми се боримо да наш Град живи, да има довољно садржаја да привуче грађане али и туристе. Багдала је свакако један од омиљених паркова наших крушевљана, али и туриста који желе да посете. Зато смо изградили парк мини Србије, гради се и храм на који се чекало од 90-их година, изграђене су и пешачке стазе, а ресторан поново ради и то успешно. Зар је лоше да се чује иницијатива угоститеља који су свесни да нашем Граду недостају смештајни капацитети? Зар је лоше да се расправља о било чијој идеји која не долази само од њиховог машинског мозга са великим срцем? Не би рекли...

Зато је данас на јавном увиду измена плана дела парка Багдала где је циљ да се створе услови за изградњу предивног хотела у саставу ресторана Багдала са смештајним капацитетима и спа центром. По постојећем плану власници ресторана су могли да траже дозволу за изградњу смештајних капацитета габарита призмеље, П1 и поткровље. Свакако да то не би било довољно да се потражња смањи па смо послушали иницијативу и дали струци на мишљење идеју да се ту подигну смештајни капацитети габарита примземље, П3 и поткровље. Да ли чујете суграђане да се буне? Искрено нисмо чули, а видећемо и током јавног увида шта ће струка и грађани рећи.

Подсећамо грађане да јавни увид траје до 1. маја и да своје мишљење могу доставити у канцеларију бр. 3 Градске управе. Јасно је нама да смо по мишљењу машинских мозгова чије срце куца само за газду који терорише ту тајкунску коалицију крезуби сендвичари без срца. Нема проблема, али ми такви какви јесмо омогућили само да се БДП Србије дуплира у односу на њихово време, да се животни стандард грађана мултипликује, незапосленост у нашем граду смањи на 7,5%, да нам паркови процветају и буду пуни деце и народа и да Крушевац постане важан центар на мапи Србије у економском, туристичком, образовном, научном, спортском и културном смислу. Све смо то ми урадили без срца каквим га они дефинишу, али са много бољим погледом на живот и будућност за наше грађане у односу на њихов унеређен поглед пропасти Србије.