Вести

Сутра ће бити одржана 17. Седница скупштине Града, пред одборницима 35 тачака

Сутра ће бити одржана 17. седница Скупштине града, а на дневном реду ће се наћи 35 тачака, међу којима налази и извештај о буџету за првих девет месеци. Пред одборницима ће се, такође, наћи предлог одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2023. годину на територији града Kрушевца.

"Оно што грађани треба да знају је то да тамо где се вршио промет некретнина у законом утврђеном року цена квадрата се неће мењати и ограничена је на 10% маxимално, а тамо где промет некретнина није био довољан одређиваће се цене на основу старог пореза за ову годину", истиче председник Скупштине Предраг Вукићевић.

На дневном реду ће бити и плански документи којима се наставља развој града Kрушевца и ради се на формирању објеката и земљишта за изградњу нове фабрике у нашем граду која би већ следеће године требало да упосли 500 радника.

"У Kрушевцу ће се градити фабрика чији је оснивач Луз текстил, производња текстилне галантерије за уговором везане купце. План је да се на тај начин обезбеди тешко запошљива категорија у нашем граду и на тај начин смањи незапосленост", каже Вукићевић.

Поред персоналних решења пред одборницима ће се наћи и усвајање Програма енергетске ефикасности града од 2022-2025. као и усвајање програма просторног снадбевања топлотом од 2021-2030 године.

Извор: Новине "Победа"