Вести

На "Старом аеродрому" нове улице

У току су радови на изградњи пет улица на локацији "Стари аеродром". Екипе крушевачке "Техноградње", за реализацију пројекта имају 90 радних дана. Радови на локацији почели су 29. јуна. а уколико временски услови дозволе радови ће бити завршени и пре рока.

По плану теку земљани радови који укључују и припрему за инфраструктурне прикључке као и атмосферску канализацију. Предвиђен је и један кружни ток. Улице ће бити део приступних саобраћајница према стадиону који се гради у овом делу града.

Средства су обезбеђена из градског буџета - 65 милиона и Министарства привреде - 65 милиона динара, дакле по опробаном моделу по ком су урађене улице око споменика кнезу Лазару. Просторним планом за локацију "Стари аеродром" предвиђена је изградња комерцијалних и стамбених објеката.

Инфраструктурни радови изводе се по плану и програму развоја месних заједница и у Kобиљу. У овом селу гради се пут у дужини од 2,8 километра. Радове чија је вредност 28 милиона динара, изводе екипе "Kрушевац пут-а", а паралелно се гради пут који ће, преко Kосе Ловци спојити села Станци и Здравиње. Вредност радова на овој деоници је 56 милиона динара. Средства су обезбеђена из буџета Јавног предузећа "Путеви Србије". Поред изградње путева, ускоро ће почети и радови на другој фази реконструкције Дома културе у Kобиљу, чија је вредност 2,4 милиона динара.

Извор: Новине Победа