Вести

Дан отворених врата на Пољопривредном факултету

Пољопривредни факултет у Крушевцу је организовао Дан отворених врата, у оквиру кога су професори и студенти организовали занимљиве радионице и кратка предавања за све посетиоце. Факултет су обишли заменик градоначелника Александар Јовановић и помоћници – за пољопривреду и шумарство Марко Кнежевић, одрживи развој, енергетику и екологију Иван Парезановић и спорт и омладину Владимир Петровић.

Пољопривредни факултет у Крушевцу (Универзитет у Нишу) основан је 2017. године и извео је прву генерацију дипломираних инжењера пољопривреде.

Како би се приближили грађанству, а посебно младим људима, организовали су Дан отворених врата, а најбројнији посетиоци били су средњошколци.

Декан факултета проф. др Иван Филиповић изјавио је да је циљ акције да се "наука и образовање што више проближе становништву и да се сагледају могућности и занимљивости које би могле да привуку студенте".

Декан Филиповић подсетио је да је Пољопривредни факултет добио и акредитацију за мастер академске студије за сва четири модула: заштита биља, воћарство и виноградарство, ратарство и повртарство и сточарство.

Завршетком образовања на овом факултету прави се научна база за стручне сараднике на факултету, крушевачки Институт за крмно биље и друге образовне и научне институције.

У огледе и експерименте изведене у лабораторији факултета, укључили су се осим професора и студенти завршних година, који су на практичан начин показали научено знање.

Извор: Град Крушевац