Вести

Чланови Савета за туризам СНС-а посетили село Глобаре

У понедељак 17.02. 2020. године чланови Савета за туризам СНС-а Kрушевац Радица Димитријевић, Миодраг Вељковић, Невена Аксентијевић и Данијел Дачић посетили су село Глобаре, познато по одржавању Националног Шампионата у Мотокросу (десет година традиционалног Балканског Шампионата и пет година Европског Шампионата).

Чланови Савета за туризам СНС-а Kрушевац обишли су село, посетили стазу и разговарали са мештанином села, Вукојевић Радованом на тему развоја сеоског и спортског туризма, смештајних капацитета, могућности категоризације соба као још једног додатног прихода за мештане овог села. Вукојевић Радован рекао је члановима Савета за туризам СНС-а Kрушевац да село Глобаре има око 70-ак кућа и да се људи углавном баве пољопривредом. Сложио се са идејом да би у селу мештани имали могућности да категоришу собе и посетиоцима пружају услуге смештаја. Истакао је да у периоду одржавања Шампионата Глобаре посети око 5000 људи из земље и иностранства.

Село Глобаре има могућности за пружање услуга смештаја и мештани на овај начин могу остварити додатне приходе, а самим тим и допринети развоју свих видова туризма како у селу, тако и у Kрушевцу и околини.