Саопштења

Конференција за новинаре, 22.01.2020.

Поштовани представници медија, добар дан и добродошли на редовну конференцију за новинаре СНС ГО Крушевац.

Још није завршен ни први месец у 2020. години, а већ имамо остварене резултате. Потписан је уговор у Влади Републике Србије о преузимању аеродрома Росуље које ће бити саставни део јавног предузећа Аеродроми Србије. На овај начин олакшаће се обезбеђивање средстава за даљи развој аеродрома који ће играти велику улогу у развоју нашег града и округа, како у привредном, тако и у друштвеном погледу. Такође, пристигле су и две понуде за концесију Апотеке Крушевац и стручна комисија ће у наредном периоду одлучити ко ће добити концесију и тиме би смо успешно решили проблем који постоји кад је апотекарска установа у питању. Пољопривредни факултет је успешно завршио процес акредитације својих студијских програма. Наставићемо и даље са успешном реализацијом пројеката које смо планирали у 2020. години, тако да чим временски услови дозволе, наставиће се радови на уређењу инфраструктуре у граду, завршетку започетих улица и отварању нових градилишта у нашем граду.

Нажалост, није прошло много дана у овој години, а већ смо доживели низ непријатности од стране бахате опозиције. Морамо овом приликом да се осврнемо на перманентну политизацију друштвених мрежа и још једном осудимо речник који користе, као и начин на који исказују своје личне фрустрације и незадовољство проузроковано очигледно тиме што Србија напредује под вођством Александра Вучића. Њихове фрустрације иду до те мере да више и не крију своје жеље да он буде убијен, па тако читамо да желе да му прислоне цев уз главу и да је добар Вучић једино мртав Вучић. Још једном осуђујемо овакво понашање опозиције и позивамо надлежне да у складу са Законом реагују и спрече да се њихове жеље обистине. Такође смо имали прилику и да чујемо на конференцији за новинаре једног од лидера СЗС који говори о некаквом свом плану за опоравак Србије у року од 6 месеци и државном капитализму. Није нам јасно да ли се ради о опоравку њихове касе или шта већ?

У претходном периоду повела се и полемика о предлогу да се изборни цензус спусти на 3%. Свакако да је идеја председника Вучића одлична, јер на тај начин се добија могућност да већи број мањих странака буде део парламента и да се чује глас што веће групације грађана у парламенту, месту где се воде политичке дебате и где се аргументима политичке партије боре да заступају своје бираче. Понављамо то место, јер опозиција се преселила из парламента на улицу, али своје плате нису вратили у парламент, већ их носе са собом и ако их нису зарадили. Поново видимо негодовање опозиције, не свиђа им се 3%, претпостављамо због истраживања која се редовно спроводе и која кажу да појединачно нико од њих не може чак ни та 3 % да достигне, а степени метод цензуса подразумева да што вас је више у савезу, то је цензус већи. По њиховом обичају хватају се за сламку и говоре како се изборна правила не мењају у изборној години и како је то радикална промена. Радикална промена десила се 2008. године када су исти ти, садашњи опозиционари, подигли цензус са 3% на 5% како би себи обезбедили што слабију опозицију у парламенту. То је господо радикално мењање изборних правила, а не спуштање цензуса. Но, како год окренемо видимо да све већи број тих промила гласова одлучује се да иде у покушај бојкота, тако да цензус више није ни проблем за њих јер свакако их неће бити у скупштини после редовних избора.

Користимо прилику да се захвалимо нашим грађанима који прате наш рад и који су ту да нас својим сугестијама и критикама усмеравају на важне сегменте које можемо да побољшамо у нашем раду, али и критике које су добронамерне како би проблеме што боље решавали. Ми као странка и стожер власти у Крушевцу увек смо отворени за сугестије и конструктивне критике и позивамо грађане да нам се јаве, да нам сугеришу шта мисле и увек ће са наше стране бити саслушани и добити одговор, јер Српска напредна странка је права странка народа Србије која се бори за њихове интересе, јер Крушевац и Србија су нам на првом месту.

Видео са конференције можете погледати на следећем линк-у : https://youtu.be/fI7nAo0yy7Q