Саопштења

Конференција за новинаре, 12.02.2020.

Поштовани представници медија добар дан и добродошли на редовну конференцију за новинаре СНС ГО Крушевац.

Иако избори званично нису расписани, предизборна кампања је почела, судећи по нападима на СНС на друштвеним мрежама, а ови које народ не жели, не признаје, али врло добро познаје, а баш зато што их познаје и памти њихово уништавање Србије, не могу да достигну ни смањени цензус од 3% и зато прибегавају такозваном бојкоту. Евидентно је да не следе никакве идеје већ сопствени интерес, а то нам показују оснивајући нове странке, покрете и показују да су неодлучни хоће ли или не на изборе. Кад би могли, седели би кући и чекали те такозване центре моћи да их на волшебан начин убаце у парламент, а по могућству и да добију некакав портфељ у Влади.

После ових изгласаних промена видимо још једном да прича о бојкоту посустаје и полако долази свом крају. Све већи број људи из редова опозиције која би државу да води са улице и из камиона жели да се оглуши о споразум са народом који су потписали, како тврде, и сада воде кампању по Србији тражећи подршку чланова да се о споразум оглуше. Чак иду до те мере да већ на друштвеним мрежама објављују статусе како нису потписали никакав споразум са народом. Толико о томе колико је њима народ на првом месту и борба да народу буде боље. Да свом народу или барем својим бирачима желе добро, одлучили би се да изађу на изборе, кандидовали своје људе на листу за одборнике и посланике и пред грађане изашли са конкретним програмом како би они неке ствари радили боље од нас или како би неке проблеме решили ефикасније од нас. Пошто програма нема, жеље за решавањем проблема још мање, а подршке грађана ни у назнаци, сада иду са кампањом како имају људе који би били одборници, али не желе у овом систему.

Српска Напредна Странка свакако ће наставити да спроводи свој програм са којим је пред грађане изашла још 2011. године пред изборе у 2012. години, наставиће да се бори за нове инвестиције, радна места, подизање животног стандарда, решавање комуналних и инфраструктурних проблема, подизање квалитета образовања, науке, културе и спорта у нашој држави и нашем граду. Ми немамо разлога да се стидимо и ми редовно излазимо на терен, разговарамо са суграђанима који нам говоре о проблемима. Не кажемо да су ти сусрети лаки и да је све једноставно, није, али смо прихватили тај задатак и сад настављамо са још више енергије и елана да га спроводимо. Опозиција је та која себе треба да прозове да изађе пред грађане, да са њима разговара и да покуша да им понуди решење проблема, уместо што по улицама деле летке, дволиснице и метле као симболе некакве борбе за коју се они залажу. Од симбола се не живи, живи се само од тешког и напорног рада. Подсећамо да нас ове године очекује велика и значајна инвестиција, будући аутопут Моравски коридор. Трасу овог аутопута инфраструктура Електроенергетски водови пресецају на чак 16 места. Главни задатак у наредном периоду биће да у сарадњи са коридорима Србије и извођачем радова, Електродистрибуција Крушевац нађе најоптималнији начин како би се радови одвијали у складу са предвиђеном динамиком. Тих 16 укрштања налази се на траси од Појата до Кошева, а поред тога потребно је изградити 4 нове трафостанице снаге 1000 kVA (kilovat ampera) за напајање инфраструктуре дуж ове деонице аутопута.

Због повећаних потреба за електричном енергијом у плану је изградња нових трафостаница: у Себечевцу и Кукљину по 2 трафостанице, а у Модрици, Доњем Степошу, Дворану, Падежу и Лазарици испред игралишта по једна трафостаница. Такође у наредном периоду реконструисаће се нисконапонска мрежа у Купцима, Великом Шиљеговцу, Падежу, Здравињу, Дедини, Лазарици, Јабланици, Капиџији, Себечевцу, Мешеву, Читлуку, Кобиљу, Мачковцу, Јасици, Ломници, Буци и излетишту Јастребац.

Све ово ради се са циљем да се подигне квалитет живота, пре свега у сеоском подручју.

Видео са конференције можете погледати на следећем линк-у : https://youtu.be/7bf78SL3WuI