Саопштења

Конференција за новинаре, 05.02.2020.

Поштовани представници медија добар дан и добродошли на конференцију за новинаре ГО Српске напредне странке у Kрушевцу.

У политичким круговима изборна година се двојако може тумачити. И док се појединци окупљени само са једним циљем да поново дођу на власт служе различитим преварама, неистинама и увредама без јасне идеје и програма који би понудили грађанима, СНС активно ради на мапирању проблема суграђана и тежњи да исте реши. Ми напредњаци за ових 8 година доказали смо да радимо једнаким темпом и са истом жељом да створимо што боље услове за грађане, не само када смо у званичној кампањи, већ свакога дана у години. Својим ангажовањем, пожртвованим и преданим радом доказали смо да програм и политика странке у коју сви верујемо даје добре резултате уз помоћ којих Србија иде напред. Имати ту привилегију да можемо поносно стати испред грађана свесни да све што је и обећано пре преузимања власти данас је испуњено, нема свако. Наш предизборни програм ни тада као ни данас није тек мртво слово на папиру већ децидно испланирани кораци ка просперитету државе. Сматрамо да су грађанима потребни сигурни и поуздани људи који ће се за њих борити сваког дана, месеца и године, а не они који се спорадично, притом као врло бучни, појављују непосредно уочи расписивања избора како би се на јефтин начин докопали фотеља.

То су исти они који су заслужни за пропадање српске привреде, урушавање стабилности наше земље, они који су зарад сопствене користи свесно довели Србију до ивице банкрота, данас замислите ето имају примедбу на рад и деловање наше странке, на рад и деловање наших предузећа, наших установа. Kриво Вам је господо што нисте умели, знали и желели да до 2012. године урадите било шта…. Где су Вам резултати те стручности о којој често говорите, нема их…

Зашто не признате да заправо имате примедбе једино на то што за разлику од Вас ми стварно радимо и да Вам је и дан данас непознат и несхватљив појам друштвене свести, општег добра, добробит грађана…Није ни чудо што не можете да поверујете да било ко има за циљ да покрене општину, град, државу јер у периоду ваше власти нисте се бавили грађанима и њиховим потребама, бавили сте се сопственим банковним рачунима на рачун којих и дан данас живите….Нафајтали сте се господо за наредна 3 живота….

И не очекујемо од вас да разумете зашто градимо, зашто стварамо и трудимо се да на Вашим рушевинама поново оформимо јаку, снажну и здраву државу, вама је то непознаница. Оно што је чини нам се опозиција предвидела је чињеница да је народ Србије, паметан народ који зна да разликује шарлатане од добронамерних који воле Kрушевац и живе за овај град.

Резултати нашег рада су видљиви. Руиниране и вашом заслугом закатанчене фабрике, успели смо да вратимо на ноге и данас поново имамо колоне људи који тамо свакодневно одлазе на посао и примају плате… Причали сте, Kрушевац је у унутрашњости, нема заинтересованих инвеститора који би код нас дошли, а за наш град се у протеклих 8 година определило више страних компанија које запошљавају више хиљада људи….. Слали сте нам децу на факултете у Београд, Ниш, Нови Сад све под изговором да је код нас немогуће покренути причу о високошколском образовању – уверили смо Вас да и то можемо. И не само то…..знамо ми шта вас боли…. успевамо господо, оно што ви никада за време ваше власти нисте успели – успевамо да обнављамо школе, вртиће, реконструишемо улице, тргове, паркове, улажемо у здравствене и културне установе, поново оживљавамо туристичке потенцијале наше регије. Градимо аутопут који ће нам у будућности дати простора да додатно просперирамо у свим сферама….

Ми као странка која се озбиљно бави политиком знамо да су избори прилика да се измери поверење грађана у појединце, идеје и програме и зато сматрамо да немамо разлога за бригу. Пред нас смо поставили велике циљеве којима ћемо стремити и у наредном периоду.

Видео са конференције можете погледати на следећем линк-у : https://youtu.be/H2UIA1PocuM